Uudet kotisivut!

Tutustu uuteen sivustoon osoitteessa stockholmsauktionsverk.se.

Stockholms Auktionsverk Helsinki löi huutokauppaennätyksen

Stockholms Auktionsverk Helsinki, joka on osa Lauritz.com konsernia, löi sunnuntaina huutokauppaennätyksen, kun Albert Edelfeltin Ristiäissaatto myytiin hintaan 637 000 €.

Albert Edelfelt, Dopfärd (beskuren)

Edelfeltin suurenmoinen, vuonna 1880 tekemä öljymaalaus on jäljennös merkkiteoksesta Lapsen ruumissaatto vuodelta 1878.  Kun amerikkalainen taidekauppias Joseph Bulla vieraili Edelfeltin Pariisin-ateljeessa, teos teki häneen suuren vaikutuksen, mutta surullinen aihe teki Bullan mukaan teoksesta myyntikelvottoman. Edelfelt oli alun perin suunnitellut maalaavansa ristiäissaaton, ja hänellä oli muutamia luonnoksia valmiina tunnelmallisesta aiheesta. Taidekauppiaan vierailu johti siihen, että Bulla tilasi neljänneksen kokoisen version mutta ilman arkkua.

”Olen erittäin iloinen siitä, että saimme kunnian myydä yhden Edelfeltin mestariteoksista, etenkin ottaen huomioon Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ja teoksen ennätyksellisen myyntihinnan”, sanoo asiantuntija Helena Laakso, Stockholms Auktionsverk.

Helsingin Stockholms Auktionsverk avasi ovensa 1. marraskuuta 2017, ja on jo ensimmäisen Fine Art & Design -huutokauppansa yhteydessä lyönyt online-huutokaupan myyntiennätyksen.