Ostaminen Online-huutokaupassa

Onlineauktioner - dygnet runt året om

Tarjousten tekeminen

Tarjoukset tehdään verkkosivuillamme osoitteessa www.auktionsverket.se/online tai mobiilisovelluksellamme. Kun olet rekisteröitynyt verkkosivuillamme asiakkaaksi ja luottokelpoisuutesi on tarkistettu, saat käyttäjätunnuksen. Kirjauduttuasi voit tehdä tarjouksia kaikista myynnissä olevista esineistä. Tarjoukset tulee antaa täysinä satoina kruunuina, ja alin hyväksyttävä tarjous on 300 kruunua. Valitettavasti emme voi taata, että tarjousten tekeminen verkkohuutokaupassa toimii häiriöttä vuorokauden ympäri. Emme vastaa tilanteesta, jossa tarjouksia ei voi jättää verkkosivuston käyttökatkon aikana.

Rekisteröidy tässä

Hae kohteita

Kohdassa Tarkennettu haku saat useita eri valintamahdollisuuksia kohteiden hakemiseen. Voit myös tallentaa hakuja ja saada halutessasi sähköpostitse ilmoituksen, kun hakuasi vastaava kohde tulee myyntiin.

Omat sivut

Omilla sivuilla voit tarkastella tarjouksiasi käynnissä olevissa huutokaupoissa, aikaisempia myyntejä ja ostoja, tallennettuja hakuja, muistilistaasi sekä asiakastietojasi ja omia asetuksiasi.

Ostotoimeksiannot

Ostotoimeksiantoja voi tehdä kirjallisesti jättämällä ostotoimeksiantolomakkeen asiakaspalveluun. Ostotoimeksianto tulee antaa täysinä satoina kruunuina, ja alin hyväksyttävä tarjous on 30€. Ostotoimeksiannot ovat sitovia, ja niiden on oltava perillä asiakaspalvelussa viimeistään huutokaupan päättymistä edeltävänä päivänä klo 17.00.

Maksut

Vasarahintaan lisätään 22,5 %:n (sisältää arvonlisäveron) huutomaksu sekä 95 kruunun (sis. alv) vasaramaksu. Lakisääteisen jälleenmyyntikorvauksen eli tekijänoikeuskorvauksen piiriin kuuluvista esineistä veloitetaan 5 %:n maksu, jos esineen lopullinen hinta on yli 220€.

Maksaminen

Yksinkertaisin tapa maksaa verkkohuutokaupassa tehty ostos on korttimaksu suoraan Omilla sivuilla olevan ostoselvityksen kautta. Ensimmäisellä maksukerralla rekisteröit yhden tai useamman kortin, joilla maksat ostoksesi. Kortteja voi lisätä Omilla sivuilla. Huudetut kohteet voi maksaa myös pankkitilillemme SEB 5222-10 729 87 (ilmoita viestissä aina asiakasnumerosi), Bankgirot-tilillemme 694-7279 tai kortilla asiakaspalvelussamme Magasin 5:ssä. Huom. emme ota vastaan käteismaksua.

Noutaminen

Huudettu kohde tulee maksaa ja noutaa seitsemän päivän kuluessa huutokaupan sulkeutumisesta. Sen jälkeen veloitamme säilytysmaksua 5 EUR/vrk. Autamme mielellämme kuljetusvaihtoehtojen, lähetyspalvelujen ja pitkäaikaisvarastoinnin löytämisessä. Kysy lisää asiakaspalvelusta. Omilla sivuilla olevan ostoselvityksen kautta on mahdollisuus varata ja maksaa kuljetus Göteborgiin, Malmöhön tai Helsinkiin.

Mikäli joku muu noutaa huutamasi esineen, esineen noutajalla on oltava mukanaan valtakirja. Valtakirjalomake on tämän tekstin jälkeen.

Peruutusoikeus

Jos olet ostanut kohteen verkkohuutokaupassa yksityiskäyttöön, sinulla on lain mukainen peruutusoikeus. Jos haluat käyttää peruutusoikeuttasi, ilmoita meille kaupan perumisesta peruutusmääräajan kuluessa. Peruutusmääräaika on 14 päivää kohteen vastaanottamisesta. Peruutusoikeuden käyttämisestä tulee ilmoittaa kirjallisesti peruutusmääräajan kuluessa. Voit tehdä ilmoituksen joko sähköpostitse osoitteeseen info.helsinki@auktionsverket.com, kirjeitse osoitteeseen Stockholms Auktionsverk, Peruutusoikeus, Box 5274, 102 46 Stockholm tai täyttämällä lomakkeen toimipaikassamme.

Tämän jälkeen sinulla on 14 päivää aikaa palauttaa kohde omalla kustannuksellasi johonkin toimipisteistämme Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä tai Helsingissä, tai lähettää esine postitse. Sinetöityjen kohteiden osalta peruutusoikeus on voimassa vain, jos sinetti on ehjä.Kun olemme ottaneet esineen vastaan ja hyväksyneet sen kunnon, palautamme sinulle maksamasi summan, josta on vähennetty mahdollinen säilytysmaksu, 14 päivän kuluessa. Jos olet maksanut kohteen kortilla verkkosivuillamme, maksu palautetaan kortille. Maksu suoritetaan pankkitilille tai tililtäottoilmoituksella.

Liitteet