Uudet kotisivut!

Tutustu uuteen sivustoon osoitteessa stockholmsauktionsverk.se.

Ostaminen vasarahuutokaupassa

Nybrogatan 32

Näyttö

Kaikki myynnissä olevat kohteet ovat näytteillä Tukholman keskustan toimitiloissamme Östermalmstorgetin kupeessa osoitteessa Nybrogatan 32. Näytössä käyminen on ilmaista. Jokaisen kohteen yhteydessä on lappu, jossa on kohdenumero, ns. lähtöhinta ja lyhyt kuvaus. Lähtöhinta on vain kohteen arvioitu markkina-arvo, joten kohde voidaan myydä joko sitä korkeammalla tai matalammalla hinnalla. Asiantuntijamme tarjoavat näytön yhteydessä lisätietoja kohteen kunnosta. Verkkosivuiltamme voit lukea tietoja kaikista huutokauppaa varten luetteloiduista kohteista.

 Jotta voit jättää tarjouksen, sinun tulee olla Stockholms Auktionsverketin asiakas, eikä sinulla saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Tarjouksen tekemisen tai salissa tai puhelimitse annettavia tarjouksia koskevan ilmoituksen jättämisen yhteydessä on aina esitettävä henkilöllisyystodistus.

Kirjallinen ostotoimeksianto

Toimipaikoistamme on saatavilla valmiita ostotoimeksiantolomakkeita. Sinun tarvitsee vain täyttää lomakkeeseen kohteen kohdenumero ja korkein summa, jonka olet halukas maksamaan. Sen jälkeen asiakaspalvelu tekee puolestasi tarjouksia huutokaupassa enintään ilmoittamaasi enimmäissummaan asti, kuitenkin aina mahdollisimman edullisesti. Siten voit saada kohteen enimmäissummaa edullisemmin, jos kukaan ei tee vastatarjouksia.

Kirjallisia ostotoimeksiantoja voi jättää asiakaspalveluun henkilökohtaisesti tai sähköpostitse info@auktionsverket.seviimeistään huutokauppaa edeltävänä päivänä klo 17.

Ennakkotarjoukset verkossa

Voit aloittaa tarjousten tekemisen tuntia ennen huutokaupan alkamista. Luettelossa jokaisen kohteen vieressä on "Tee tarjous" -painike. Ilmoita korkein summa, jonka olet valmis maksamaan. Sen jälkeen asiakaspalvelu tekee puolestasi tarjouksia huutokaupassa enintään ilmoittamaasi enimmäissummaan asti, kuitenkin aina mahdollisimman edullisesti. Siten voit saada kohteen enimmäissummaa edullisemmin, jos kukaan ei tee vastatarjouksia.

Tarjousten tekeminen salissa

Asiakaspalvelusta saa ilmaiseksi numeroidun huutokyltin. Salissa tarjoaminen tapahtuu näyttämällä huutokylttiä selvästi meklarille. Jos viimeinen tarjous on sinulta, sinusta tulee kohteen ostaja, ja meklari rekisteröi huutokylttisi numeron.

Tarjousten tekeminen puhelimitse

Jos haluat tehdä tarjouksia puhelimitse, jätä kirjallinen hakemus asiakaspalveluun viimeistään huutokauppaa edeltävänä arkipäivänä. Ilmoita hakemuksessa, mistä kohteesta tai kohteista haluat tehdä tarjouksia ja mistä puhelinnumerosta sinut tavoittaa, kun kohteen huutokauppa on käynnissä. Kun valitsemasi kohteen tarjousten tekemisen aika lähestyy, asiakaspalvelun työntekijä soittaa sinulle suoraan huutokauppasalista. Tarjouksesi esitetään asiakaspalvelun työntekijän välityksellä. Tätä palvelua rajoittaa käytettävissä olevien puhelinlinjojen määrä.

Live-tarjouksenteko verkossa

Kun olet kirjautunut sisään omilla tunnuksillasi, voit osallistua tarjousten tekemiseen verkossa myös reaaliaikaisesti. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy tästä. Heti rekisteröitymisen jälkeen saat asiakasnumeron ja salasanan.

Vähintään miljoonan kruunun suuruisen tarjouksen tekemistä varten on haettava erityinen lupa. Pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun info@auktionsverket.se viimeistään 24 tuntia ennen huutokaupan alkamista.
Lue lisää

Huutokaupan jälkeen

Kauppa

Ostaja saa kaupasta aina kirjallisen vahvistuksen sähköpostitse tai kirjeitse. Halutessasi saat kaupan tiedot myös tekstiviestinä.

Maksaminen

Voit maksaa ostoksesi heti asiakaspalvelun kassalla pankki- tai luottokortilla tai 10 arkipäivän kuluessa kaupan tekemisestä. Maksun voi myös suorittaa tilillemme SEB-pankissa. Emme ota vastaan eurosekkejä tai ulkomaisia sekkejä. Vasarahinnan lisäksi perimme maksun, jonka suuruus on 22,5 % (sis. alv) vasarahinnasta.
Lue lisää

Esineiden noutaminen

Esineen voi noutaa heti, kun se on maksettu. Kassalta saamasi maksukuitti käy luovutustodistukseksi. Esineet voi noutaa Nybrogatan 32:sta, ellei muuta ole ilmoitettu, 10 arkipäivän kuluessa kaupasta, minkä jälkeen noutamatta jääneet kohteet kuljetetaan ulkopuoliseen varastoon.

Mikäli joku muu noutaa huutamasi esineen, esineen noutajalla on oltava mukanaan valtakirja. Valtakirjalomake on tämän tekstin jälkeen.
Lue lisää

Kuljetukset

Lisätietoja asiasta saatte ottamalla yhteyttä Helsingin toimistoomme