Uudet kotisivut!

Tutustu uuteen sivustoon osoitteessa stockholmsauktionsverk.se.

Myyminen huutokaupassa

Huutokaupassa myyminen on helppoa ja erittäin mielenkiintoista. Harkitsetko esimerkiksi antiikkikaapin, arvokkaan maalauksen, hopeaesineen tai korun myymistä mutta et ole varma, missä ja miten se tapahtuisi? Käänny meidän puoleemme – me autamme!

Värdering av äldre måleri

Jos harkitset esineiden myyntiä huutokaupassa, suosittelemme että otat yhteyttä asiantuntijoihimme, joiden kanssa voit keskustella esineiden myyntimahdollisuuksista. Lisää tietoa arviointiprosessista löydät täältä.

Olet lämpimästi tervetullut toimistollemme tuomaan esineitä myyntiin, ja jos et itse pääse Etelärannan toimistolle, voimme sopia esineiden noudosta. Kun olemme vastaanottaneet huutokaupattavat esineet, asiantuntijamme antavat kohteille lopullisen hinta-arvion. Tämän jälkeen esineet saavat kuvailevan luettelointitekstin, sekä kuntoraportin. Valokuvauksen jälkeen kohde julkaistaan huutokaupattavaksi verkkosivuillamme. Myytäville kohteille voi tehdä tarjouksia seitsemän päivän ajan ja kahdeksantena päivänä kohde huutokaupataan verkossa. Lisää tietoa esineiden myynnistä Fine Art -huutokaupoissa täältä.

Huutokaupan päättymisen jälkeen lähetämme alustavan myyntiselvityksen sähköpostitse. Jokaisesta kohteesta pidätetään myyntiprovisiona 15 % vasarahinnasta (sis. alv) sekä kiinteä 15 € käsittely- ja valokuvausmaksu (sis. alv). Uudelleenmyynnistä ei peritä maksua. Myyntihinta maksetaan 25 pankkipäivän kuluttua huutokaupasta, jolloin myös lähetämme lopullisen myyntiselvityksen.

Myymättä jääneet esineet tulee hakea pois tai jättää uudelleen myytäväksi viiden päivän kuluessa huutokaupan päättymisestä. Ellei tähän kategoriaan kuuluvia kohteita ole noudettu pois ilmoitetussa määräajassa, varaamme oikeuden myydä kohteet uudelleen alennetulla lähtö- ja pohjahinnalla.

 

 

Markkinointi

Eräissä tapauksissa markkinointiosasto esittää huolellisesti laaditun suunnitelman siitä, miten voimme parhaiten ilmoittaa Suomessa, Ruotsissa ja kansainvälisillä markkinoilla, että kohde on myynnissä. Ruotsalaisissa- ja kansainvälisissä lehdissä julkaistavat ilmoitukset ovat tärkeä elementti, samoin sivuliike- ja edustajaverkostomme Ruotsissa ja Euroopassa. Tässä myös internet on erittäin merkittävä väline. Sovittuamme myyntiehdoista, alkaa kohteesi aktiivinen markkinointi. Se esitellään verkkosivuillamme olevassa huutokauppaluettelossa kuvien ja tekstin avulla.

Materiaali toimitetaan Ruotsissa ja ulkomailla toimiville työntekijöillemme varhaisessa vaiheessa, jotta he voivat välittää tietoa mahdollisille asiakkaille. Kiinnostavimmista kohteista kootaan luettelo, joka painetaan ja jaetaan mahdollisille asiakkaille. Ennen varsinaista huutokauppaa järjestämme näytöt, joissa käy tuhansia kävijöitä. Viikon kestävä näyttö pidetään Tukholman keskustassa sijaitsevissa kauniissa toimitiloissamme. Toimittajia ja erityisen ostokykyisiä asiakkaita kutsutaan ennakkonäyttöön. Asiantuntijamme vastaavat eri puolilta maailmaa tuleviin kyselyihin

 

Huutokauppa

Huutokauppapäivänä salissa on odottava ja jännittynyt tunnelma. Monet asiakkaat osallistuvat huutokauppaan puhelimitse tai verkossa. Tarjouksia tehdään, ja vasara lyö. Myyntihinta maksetaan tilillesi viimeistään 25 pankkipäivän kuluttua huutokaupasta. Tällöin tehtävä on suoritettu.

 

Myyntiehdot & maksut

Jokaisesta huutokauppaerästä pidätetään myyntiprovisiona 15 % vasarahinnasta (sis. alv) sekä kiinteä 15 € käsittely- ja valokuvausmaksu (sis. alv). Uudelleenmyynnistä ei peritä maksua. Myyntihinta maksetaan 25 pankkipäivän kuluttua huutokaupan jälkeen. Suuremmissa toimeksiannoissa provisio on neuvoteltavissa. Perimme myös 1,25 % vakuutusmaksun esineen alemmasta lähtöhinnasta.

 

Myymättä jääneet esineet

Myymättä jääneet esineet tulee hakea pois tai jättää uudelleen myytäväksi viiden päivän kuluessa huutokaupan päättymisestä. Ellei tähän kategoriaan kuuluvia kohteita ole noudettu pois ilmoitetussa määräajassa, varaamme oikeuden myydä kohteet uudelleen alennetulla lähtö- ja pohjahinnalla.