Myyminen vasarahuutokaupassa

Vasarahuutokaupoissamme kohteet huutokaupataan huutokauppasalissamme osoitteessa Nybrogatan 32, Tukholma. Huutokauppaa edeltää suosittu viikon kestävä näyttö, ja kaikki kohteet julkaistaan verkossa luettelossamme runsaat kaksi viikkoa ennen näytön alkua.


 

 

Evening Sale - IngaBritt & Arne Lundberg Collection

Vasarahuutokaupassa myytävillä kohteilla on usein suuri kulttuurihistoriallinen arvo, mutta myyntihinta muodostuu aina huutokauppatilanteessa. Vasarahuutokaupoissamme myytävien esineiden osastot ovat Klassinen, Itämainen, Moderni ja Nykytaide sekä Kirjat, kartat ja käsikirjoitukset.

 

Arviointi

Ensimmäisen yhteydenoton jälkeen kyseiseen erikoisalaan perehtynyt asiantuntijamme tutkii esineet. Asiantuntija aloittaa työnsä selvittämällä kaikki tiedossa olevat esineeseen liittyvät faktat ja sijoittamalla sen taidehistorialliseen viitekehykseen. Prosessin edetessä pohdimme mahdollista hintaa ja ostajia. Kun arviointi on valmis, esitämme analyysimme tulokset ja näkemyksen esineen laadusta. Ilmoitamme, mikä on mielestämme todennäköinen markkinahinta, ja ehdotamme sopivaa lähtöhintaa Ruotsissa ja muissa maissa järjestettyjen vastaavien teosten aikaisempien huutokauppojen tuloksen mukaan. Otamme tietysti huomioon odotuksesi ja vallitsevan kysyntätilanteen.

Markkinointi

 

Eräissä tapauksissa markkinointiosasto esittää huolellisesti laaditun suunnitelman siitä, miten voimme parhaiten ilmoittaa Ruotsissa ja kansainvälisillä markkinoilla, että kohde on myynnissä. Ruotsalaisissa ja kansainvälisissä lehdissä julkaistavat ilmoitukset ovat tärkeä elementti, samoin sivuliike- ja edustajaverkostomme Ruotsissa ja Euroopassa. Tässä myös internet on erittäin merkittävä väline. Sovittuamme myyntiehdoista alkaa kohteesi aktiivinen markkinointi. Se esitellään verkkosivuillamme olevassa huutokauppaluettelossa kuvien ja tekstin avulla.

Materiaali toimitetaan Ruotsissa ja ulkomailla toimiville työntekijöillemme varhaisessa vaiheessa, jotta he voivat välittää tietoa mahdollisille asiakkaille. Kiinnostavimmista kohteista kootaan luettelo, joka painetaan ja jaetaan mahdollisille asiakkaille. Ennen varsinaista huutokauppaa järjestämme näytöt, joissa käy tuhansia kävijöitä. Viikon kestävä näyttö pidetään Tukholman keskustassa sijaitsevissa kauniissa toimitiloissamme. Toimittajia ja erityisen ostokykyisiä asiakkaita kutsutaan ennakkonäyttöön. Asiantuntijamme vastaavat eri puolilta maailmaa tuleviin kyselyihin.

Huutokauppa

Huutokauppapäivänä salissa on odottava ja jännittynyt tunnelma. Monet asiakkaat osallistuvat huutokauppaan puhelimitse tai verkossa. Tarjouksia tehdään, ja vasara lyö. Myyntihinta maksetaan tilillesi viimeistään 25 pankkipäivän kuluttua huutokaupasta. Tällöin tehtävä on suoritettu.

Emme voi todistaa, että Stockholms Auktionsverk olisi ylivoimainen myyntikanava, mutta yli 340 vuoden huutokauppakokemus ja asema kymmenen suurimman huutokauppakamarin joukossa puhuvat puolestaan.
Kyse on luottamuksesta. Yrityksemme toiminnan perustana ovat osaaminen, palvelu ja etiikka.

 

Lisätietoja asiasta saatte ottamalla yhteyttä Helsingin toimistoomme